Σημαντική Αύξηση 8-10% γνωρίζει το ηλεκτρονικό Εμπόριο στην Ελλάδα

Σημαντική Αύξηση 8-10% γνωρίζει το ηλεκτρονικό Εμπόριο στην Ελλάδα Super User logo
Σημαντική Αύξηση 8-10% γνωρίζει το ηλεκτρονικό Εμπόριο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για το Ευρωπαϊκό Ηλεκτρονικό Εμπόριο 2023, που δημοσιοποίησαν οι ενώσεις Ecommerce Europe και EuroCommerce, αναμένεται αύξηση στον τζίρο του ηλεκτρονικού εμπορίου λιανικής κατά 8%, με τον τζίρο να ξεπερνά τα 970 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας και τα στοιχεία της Eurostat, στην Ελλάδα οι διαδικτυακές πωλήσεις λιανικής συνεχίζουν να αυξάνονται διαρκώς από τα €7,5 δισ. το 2019 κατά 8-10% ετησίως, με εκτιμώμενο κύκλο εργασιών που φτάνει τα €17,33 δισ. για το 2023. Το ηλεκτρονικό εμπόριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ για το E-GDP, ακολουθεί με ποσοστό συμμετοχής 7,9% την αύξηση του ΑΕΠ στην Ελλάδα.

Αντίστοιχα, οι Έλληνες καταναλωτές που αγοράζουν από ηλεκτρονικά καταστήματα συνεχίζουν να αυξάνονται από το 51% το 2019, στο 70% το 2022 και στο 75% το 2023.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, οι μόνες περιοχές χωρίς πτώση των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου πανευρωπαϊκά το 2022 ήταν η Ανατολική Ευρώπη με +5% και η Νότια Ευρώπη με +13%. Στο μεταξύ, η Δυτική Ευρώπη είναι, μακράν, η μεγαλύτερη περιοχή, κατέχοντας το 67% του συνολικού κύκλου εργασιών B2C στην Ευρώπη για το 2022. Ακολουθεί η Νότια Ευρώπη, με μερίδιο μόλις 16%.

Όπως δείχνει έρευνα της Grant Thornton, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 56% των ελληνικών μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων δηλώνει ότι δεν έχει στρατηγική ψηφιακού μετασχηματισμού. 

Παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα που διαθέτουν eshop, αλλά δεν το αξιοποιούν στο έπακρο. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως:

  • Η έλλειψη γνώσεων και δεξιοτήτων για την αξιοποίηση του eshop.
  • Η έλλειψη χρόνου ή πόρων για την προώθηση του eshop.
  • Η πεποίθηση ότι το eshop δεν είναι κατάλληλο για την επιχείρηση τους.

Το e-commerce είναι ένας δυναμικός κλάδος που συνεχώς εξελίσσεται. Για να παραμείνετε ανταγωνιστικοί, θα πρέπει να αξιοποιήσετε το eshop σας στο έπακρο.

Τα οφέλη της συνεργασίας με την My View Solutions

Με την My View Solutions, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα ακόλουθα οφέλη:

  • Ένα ελκυστικό και λειτουργικό e-shop που θα προσελκύσει νέους πελάτες
  • Μια ολοκληρωμένη στρατηγική προώθησης που θα αυξήσει τις πωλήσεις σας
  • Μια αποτελεσματική διαφημιστική καμπάνια που θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε νέους πελάτες

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας.