Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

  • (+30) 27213 00296
  • info@myviews.gr
  • Κολοκοτρώνη 10,
    ΚαλαμάταΤρόποι Προσέλκυσης Νέων Πελατών

19 Οκτωβρίου 2016 by Νέα 1536 Views
Τρόποι Προσέλκυσης Νέων Πελατών

Η αναζήτηση νέων πελατών είναι ίσως το πιο κρίσιμο σημείο το οποίο απασχολεί τους περισσότερους επιχειρηματίες της εποχής μας. 

"Σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης, οι πελάτες αλλάζουν συχνά προϊόντα και υπηρεσίες, αναζητώντας πάντα την χαμηλότερη τιμή."

Οι κλασσικές τεχνικές προσεγγίσεις νέων πελατών, όπως είναι οι τηλεφωνικές κλήσεις ή η παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών στο χώρο του υποψήφιου πελάτη, είναι δύσκολη και σχεδόν απίθανο να πετύχει για τους ιδιοκτήτες μικρών ή μεσαίων επιχειρήσεων. Μια επιχείρηση λοιπόν θα πρέπει να βρει καινούργιους τρόπους ώστε να προσεγγίσει νέους πελάτες.

Πριν ξεκινήσουμε λοιπόν να ψάχνουμε για πιθανούς πελάτες και να για να μην χάνουμε άδικα τον χρόνο μας ή τα χρήματα μας σε διαφήμιση η οποία δεν θα μας αποφέρει πελάτες θα πρέπει να κάνουμε μια έρευνα αγοράς για να καθορίσουμε το προφίλ του πελάτη που μας ενδιαφέρει.

Γεωγραφικά χαρακτηριστικά: ποιοι μπορούν να αγοράσουν από εμάς σύμφωνα με την τοποθεσία μας. Διαθέτετε e-shop που θα πουλάει εντός και εκτός Ελλάδας; Παρέχετε υπηρεσίες; και αν ναι μέχρι ποιες περιοχές;

Δημογραφικά στοιχεία: ποιοι άνθρωποι είναι πιθανό να αγοράσουν από το κατάστημα μας: Σε ποια ηλικιακή ομάδα απευθύνομαι; φύλο, εισόδημα, επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσης, το πολιτισμικό υπόβαθρο, και η οικογενειακή κατάσταση (π.χ. παντρεμένοι, οικογένειες με παιδιά, ανύπαντροι κ.α.)

Ψυχογραφικά: τρόπος ζωής , τα ενδιαφέροντα και οι δραστηριότητες, οι απόψεις κ.α. μπορούν να μας δώσουν μια εικόνα για τα προϊόντα που αναζητά ένας υποψήφιος πελάτης .

Απόφαση αγοράς: ποιος παίρνει την απόφαση για την αγορά, για παράδειγμα τα βρεφικά είδη στοχεύουν σε μωρά, αλλά την απόφαση για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που θα αγοραστούν τις παίρνουν οι γονείς.

Ικανότητα αγοράς: οι πιθανοί πελάτες σας έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα προϊόντα σας; μήπως για κάποιες ομάδες θα πρέπει να υιοθετήσετε μια συγκεκριμένη πολιτική τιμολόγησης, π.χ. οι άνεργοι ή οι φοιτητές (έκπτωση).

Από την στιγμή που έχουμε καθορίσει το προφίλ των υποψηφίων αγοραστών μας, πρέπει να δούμε τον καλύτερο τρόπο προσέγγισης.

Καταχώρηση της επιχείρησής σε ηλεκτρονικούς οδηγούς, σχετικούς με το αντικείμενο εργασιών μας. 
Προσοχή εγγραφή σε έναν ηλεκτρονικό κατάλογο πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και μόνο σε μεγάλους και σοβαρούς καταλόγους αλλιώς μπορεί να δημιουργήσουμε αρνητικά αποτελέσματα στην ιστοσελίδα μας)

Ενίσχυση της online παρουσία σας.
Χρησιμοποιήστε ένα blog στην ιστοσελίδα σας ή στο eshop σας και αναρτήστε άρθρα σχετικά με το αντικείμενο σας. Κάντε αισθητή (αλλά χωρίς υπερβολές) την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως facebook, twitter κτλ.

Αρθρογραφία σε κάποιο τρίτο ιστότοπο ή blog με θεματολογία σχετική με τα προϊόντα σας.

Αξιοποιήστε το direct marketing.
Με την αποστολή προσωποποιημένων επιστολών, sms ή email, με περιεχόμενο που θα έχει διαγωνισμούς ή προσφορές ή κίνητρα για να αγοράσει σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορείτε να αποκτήσετε νέους πελάτες. (προσοχή θα πρέπει να έχετε πάρει άδεια από την πελάτη ώστε να μπορείτε να του στείλετε κάτι από τα παραπάνω)

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική διαφήμιση Ad-words της Google ή μέσω facebook. 
Δημιουργήστε μοναδικές και πρωτότυπες Διαφημίσεις.

Αν χρειάζεστε οποιαδήποτε βοήθεια για την ηλεκτρονική προβολή της επιχείρησης σας αλλά και την δημιουργία ενός επαγγελματικού πλάνου δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας.