Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.Συχνά λάθη σε Adwords Campaigns

25 Μαρτίου 2017by Νέα748 Views
Συχνά λάθη σε Adwords Campaigns

Η διαφήμιση μέσω του Google Adwords μπορεί ν’  αποδειχτεί ένα πολύτιμο εργαλείο πωλήσεων αλλά ταυτόχρονα κρύβει ορισμένες παγίδες που αν δεν θες να ξοδεύεις άσκοπα χρήματα, πρέπει να τις αποφύγεις. Είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσεις να διαφημίζεις την επιχείρησή σου αλλά χρειάζεται μια σωστή στρατηγική για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα.

Αν για κάποιο λόγο η διαφήμιση σας στο adwords δεν αποδίδει όπως θα περιμένατε μερικές εύκολες διορθώσεις θα σας δώσουν καλύτερα αποτελέσματα.

1. Λάθος Δομή Λογαριασμού Adwords

 Αν έχεις δημιουργήσει μία καμπάνια στην οποία έχεις τοποθετήσει όλες τις διαφημίσεις και τις λέξεις κλειδιά που θέλεις να χρησιμοποιείς, χάνεις την δυνατότητα να αντιστοιχίσεις με αποτελεσματικό τρόπο τις λέξεις κλειδιά με την «σωστή» διαφήμιση.

Ένα κλασσικό λάθος είναι να στοχεύεις με την ίδια διαφήμιση στην λέξη «κινητά» και στην λέξη «επισκευές κινητών». Ο χρήστης ο οποίος θα κάνει μια αναζήτηση στην google με την λέξη «κινητά» λογικά ενδιαφέρεται, είτε να αγοράσει κάποιο κινητό είτε να ενημερωθεί σχετικά με τα κινητά. Αντίθετα ο χρήστης ο οποίος θα αναζητήσει «επισκευές κινητών» ενδιαφέρεται να βρει ένα κέντρο επισκευής για κινητά.

Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει διαφήμιση η οποία θα εξυπηρετεί σωστά και τις δύο αυτές αναζητήσεις. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να υπάρχουν 2 ξεχωριστά διαφημιστικά σύνολα των οποίων οι λέξεις κλειδιά θα ενεργοποιούν διαφορετικές διαφημίσεις με αντίστοιχες σελίδες προορισμού στις οποίες ο χρήστης θα βρίσκει ξεκάθαρα αυτό που αναζητά.

 Αν οι διαφημίσεις σου δεν είναι σχετικές με τις λέξεις κλειδιά οι οποίες τις ενεργοποιούν, έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του Quality Score του κάθε keyword σου με αποτέλεσμα να πληρώσεις υψηλότερο κόστος ανά κλικ (Cost Per Click) για κάθε χρήστη που κάνει κλικ στις διαφημίσεις σου.

2. Στοχεύεις σε λέξεις κλειδιά που δεν σχετίζονται άμεσα με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα σου

Θα πρέπει να θυμάσαι ότι η επιλογή των σωστών λέξεων κλειδιών (keywords), σε μια καμπάνια στο Google adwords, είναι ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια για την αποτελεσματικότητα της.

Αν για παράδειγμα η υπηρεσία που θες να διαφημίσεις είναι «επισκευές κινητών» και εσύ χρησιμοποιήσεις γενικά τη λέξη «κινητά» έχεις κάνει ένα μεγάλο λάθος καθώς θα δαπανήσεις πολλά χρήματα χωρίς να έχεις αποτέλεσμα καθώς οι χρήστες αναζητούν προφανώς κάτι άλλο από αυτό που προσφέρεις.

3. Αρνητικές Λέξεις Κλειδιά και Ευρεία αντιστοίχιση

Πολλές φορές μπορεί να θέλεις να διαφημιστείς σε ένα συγκεκριμένο προϊόν/υπηρεσία ή σε μια περιοχή. Αν δεν θες να εμφανίζεσαι σε αντίστοιχες αναζητήσεις περιορίζοντας έτσι το κόστος των κλικ τα οποία μπορεί να προέρχονται από άλλες αναζητήσεις δύο πολύ καλές τακτικές είναι η χρήση των Αρνητικών λέξεων κλειδιών δηλαδή λέξεις οι οποίες αν υπάρχουν στην αναζήτηση του χρήστη δεν θα εμφανίζεται η διαφήμιση.

Αν για παράδειγμα κάποιος θέλει να διαφημιστεί στην «κατασκευή ιστοσελίδων» και στις συναφείς αναζητήσεις «κατασκευές ιστοσελίδων» ή «κατασκευές δυναμικών ιστοσελίδων» αλλά δεν θέλει να εμφανίζεται όταν ένας χρήστης αναζητά την φράση « κατασκευή ιστοσελίδων δωρεάν» ή «δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδων» τότε η καλύτερη πρακτική είναι η τοποθέτηση της λέξεις «δωρεάν» και «δωρεαν» στις αρνητικές λέξεις κλειδιά. Με αυτό τον τρόπο μειώνονται τα έξοδα από κλικ τα οποία δεν είναι σχετικά με τις αναζητήσεις του χρήστη.

Αντίστοιχα και η χρήση σε μια λέξη κλειδί αντί για Ευρεία αντιστοίχιση σε Ακριβής αντιστοίχιση μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος από κλικ τα οποία δεν είναι σχετικά με τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που προσφέρουμε.

Σχετικά Άρθρα