Πώς να αυξήσετε τις πωλήσεις στο eshop σας Super User logo
Πώς να αυξήσετε τις πωλήσεις στο eshop σας

Όποιος έχει φτιάξει eshop θέλει να ξεκινήσει να κάνει πωλήσεις. Πολλές φορές αυτές δεν θα έρθουν αμέσως ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα παραμείνουν από μηδενικές έως ελάχιστες.

Έχετε σκεφτεί τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε πρακτικά το site σας να ξεκινήσει να πουλάει και ν’ αποφέρει κέρδος;

  1. Αναζήτηση

Δεν υπάρχει e-shop που θέλει να πετύχει πωλήσεις και δεν έχει σε εμφανή θέση το πλαίσιο της αναζήτησης. Η αναζήτηση πρέπει πάντα να δουλεύει και να φέρνει σωστά αποτελέσματα. Ο πελάτης που ξέρει τι ψάχνει είναι πολύ πιο πιθανό να το αγοράσει αν το βρει εύκολα αντί να το ψάχνει αρκετή ώρα μέσα στο site.

  1. Δημιουργία Φίλτρων

Ένας χρήστης πολλές φορές θέλει να περιορίσει την αναζήτηση του σε μια κατηγορία είτε βάση τιμής, είτε Επωνυμίας είτε βάση χαρακτηριστικών ώστε να βρει γρήγορα το προϊόν που τον ενδιαφέρει ν’ αγοράσει. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε φίλτρα σε κάθε κατηγορία ώστε ο ενδιαφερόμενος να μπορεί εύκολα περιορίσει τα προϊόντα της κατηγορίας και ν’ αγοράσει αυτό που τον ενδιαφέρει.

  1. Εύκολο checkout

Πολλές πωλήσεις σε e-shop σταματάνε στο checkout. Ένα γεμάτο καλάθι έφτασε μέχρι το ταμείο και τελικά δεν αγόρασε. Τι μπορεί να συμβαίνει; Βέβαια οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί και να μην μπορούμε να λύσουμε πάντα το γιατί ο πελάτης το μετάνιωσε. Αλλά είναι σημαντικό να του παρέχουμε ένα εύκολο checkout στο οποίο θα συμπληρώνει όλα του στα στοιχεία άμεσα και να μην χρειάζεται να αλλάζει καρτέλες ή σελίδες για να ολοκληρώσει την παραγγελία του.